fbpx

Logo Hosman Durabil

Hosman Durabil este o organizație neguvernamentală independentă, fără scop lucrativ, cu sediul în Hosman, județul Sibiu, România. Ne considerăm ca o inițiativă rurală ai cărei membri încearcă să contribuie la un viitor al durabilității și toleranței prin inițiative culturale și agricole locale. Asociația se angajează în domenii socio-economice, culturale și structurale în cadrul competențelor și capacităților membrilor și voluntarilor săi. Echipa asociației, mai bine cunoscută ca „echipa morii”, face parte de mișcarea cooperativei europene Longo maï.

Hosman Durabil are următoarele domenii prioritare de intervenție:

  • Revigorarea patrimoniului cultural, promovarea valorilor comunitare și a tehnicilor tradiționale, păstrarea caracterului și caracteristicilor clădirilor.
  • Promovarea unei imagini realiste a vieții satului românesc, cu accent pe inițiativele de dezvoltare economică durabilă care au valori culturale în centrul lor.
  • Stimularea activităților culturale autentice și promovarea tradițiilor în lumea de azi.

În perioada 2020/2022 derulăm urmatoarele proiecte:

Proiecte importante ale asociației au fost până acum:

  • Între 2016 și 2018, Hosman Durabil a fost organizația parteneră română pentru proiectul finanțat de Horizon2020 Transmiterea patrimoniului cultural controversat de către artă – TRACES și responsabil pentru realizarea activităților sale la sinagoga din Mediaș. TRACES a fost un proiect de cercetare de trei ani care a explorat rolul moștenirii controversate în Europa de azi. Folosind metode de cercetare inovatoare bazate pe o abordare artistic-etnografică, TRACES a analizat provocările, oportunitățile și practicile asociate cu transmiterea unor trecuturi și moșteniri dificile.
  • Implementarea proiectului SOLID.E.D., co-finanțat prin Programul de parteneriat Elvețiano-Român 2015-2017, care includea o serie de douăzecișitrei de ateliere în diverse sectoare de meșteșuguri tradiționale, construcția centrului cultural de instruire și cultura „Șura Culturală” și înființarea unui brand regional pentru consolidarea producătorilor și meșterilor .
  • Restaurarea complexului Moara Veche, care a durat din 2004 până în 2010, după care s-a deschis o brutărie în moară, care este operată de un rezident local.
  • Ca parte a capitalei culturale a Sibiului 2007, asociația a realizat cu cu traseul cultural Brukenthal o potecă printr-un peisaj medieval abandonat pentru a reînvia regiunea cu ajutorul unui turism de dimensiuni reduse.
  • În 2007, împreună cu grupul internațional de producție teatrală SpreeAgenten, Berlin, asociația a organizat spectacolul teatral „Hosman Holzmengen Holcmány. Un sat povestește: Zalina” – un proiect de promovare a diversității culturale prin ateliere, prezentări, filme și teatru experimental; a implicat localnici, precum și oaspeți din Germania.

Vrei informații regulare de la Hosman Durabil?
Inscrie-te la newsletter-ul nostru!
(Hier lang zum deutschsprachigen Newsletter-Abo!)

Ai reușit! Es hat geklappt!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Asociația HOSMAN DURABIL va folosi informațiile pe care le furnizați pe acest formular pentru a fi în legătură cu dvs. și pentru a vă oferi informații despre activitățile asociației și a partenerilor.