fbpx

Șura gospodariei a fost amenajată pentru a găzdui mici evenimente educative (workshop-uri, prezentări) și evenimente culturale promovând modelul „șurilor culturale” din societățile vestice.

În cadrul implementării proiectului „Solidarity for economic development in the Hârtibaciu Valley (SOLID.E.D.)” am creat şi organizat centrului de instruire şi evenimente culturale prin extinderea cu 110 metri pătraţi a clădirii. Noul Centrul de instruire și evenimente culturale s-a înaugurat în data de 26 mai 2017.

Șura culturală se află în inima colinelor Transilvaniei. Spațiul este dotat cu echipamente de conferință, săli de atelier, bucătărie și spații sanitare. Livada din curtea morii oferă și un spațiu generos pentru activități în aer liber.

Amenajat ca urmare a unei inițiative locale de succes, în inima unui sat conectat la activismul civic, spațiul de traininguri și evenimente de la Moara Veche din Hosman este situat în centrul României, la doar jumătate de oră de orașul Sibiu.

Vechea șură din curtea morii a fost transformată în anii 2016-2017 într-un centru de training și evenimente culturale capabil să găzduiască activități pe tot parcursul anului.

Aproape 200 de metri pătrați de spațiu interior vor găzdui în următorii ani inițiative civice, locale, seminarii, concerte sau piese de teatru. În satul Hosman există posibilități de înnoptare pentru cca. 60 de persoane.

Date: 1 sală mare (75 mp), 3 săli mici de training, bucătărie/ baie + acces la grădină morii.

Mai multe informații: Joachim Cotaru +40-740-959.389, [email protected]

Mai multe detalii se pot afla prin newsletter-ul nostru.

Un film scurt despre șura culturală (mai 2017)