fbpx

swissro-horizontal-rgb

Newsletter nr. 7 la Mailchimp

Situată între Sibiu, Brașov și Sighișoara, regiunea Podișul Hârtibaciului este recunoscută pentru biodiversitate, meștesuguri tradiționale, creșterea animalelor și pentru peisajul cultural neschimbat din perioada medievală.

În cadrul implementării proiectului „Solidaritate pentru dezvoltarea economică în Valea Hârtibaciului” ne-am propus promovarea meșteșugarilor și a producătorilor locali din zonă. Începând cu acest newsletter, dorim să vă prezentăm din când în când pe unii dintre aceștia și vom începe cu vecinii noștri din satul Ilimbav, care se ocupă de Ferma Bio Ilimbav.

De-o parte și de alta a râului Hârtibaci se află sate foarte vechi. Unul dintre aceste sate este Ilimbav. Gospodari de frunte ai acestui sat sunt soții Eugen Sopa și Daniela Greulich care “s-au plăcut și s-au luat” și împreună au întemeiat Ferma Bio Ilimbav. Daniela și Eugen sunt specializați în creșterea porcilor din rasa Mangaliță (porcul fără colesterol) și a bovinelor Angus, cu carne fragedă, numai bună de grătar sau tocănițe tradiționale la ceaun, cu mămăliguță și murături.

Pentru Daniela și Eugen, „Bio” înseamnă pasiune, responsabilitate și multă muncă. „Bio” înseamnă că îngrășămintele date pe terenuri, fânețe sau terenul arabil provin exclusiv de la ferma de vaci, hrana animalelor o constituie fânul, porumbul, cerealele produse chiar pe terenurile lor, îngrășate natural și neierbicidate chimic. De exemplu, de pe cultura de cartofi, gândacul de Colorado se culege cu mâna și plantele nu se stropesc cu chimicale.

Alături de porci și viței, la Ferma Bio din Ilimbav, Daniela și Eugen îngrijesc un număr de patru cai. Cu aceștia se poate învăța arta călăriei și se pot face plimbări cu trăsura prin fânețele și pădurile de poveste care înconjoară satul, putându-se admira culmile semețe ale Făgărașilor.

Brunch-urile la care se pot degusta produsele fermei Bio Ilimbav sunt stabilite după un program încă de la începutul anului, odată pe luna, iar informatii despre acestea le puteți gasi pe site-ul lor www.mangalita.eu.

Sperăm că informațiile despre Bio Ferma din Ilimbav vă vor face curioși de produsele lor precum și de alte specialități hârtibacene.

Din Hârtibaciu, cu drag:
Echipa Moara Veche – Gabi, Luijza, Domi
și Jochen