Cum pot micii producători de pe Valea Hârtibaciului să prospere prin valorificarea produselor realizate în gospodării
Acest ghid cuprinde studii de caz despre fermieri, fragmente din înțelepciunea condensată a agricultorilor, informații despre cele mai des întâlnite probleme în promovarea produselor locale de pe Valea Hârtibaciului și parțial, noțiuni sumare de marketing menite să reprezinte o introducere (cu un minim de noțiuni teoretice) ce pregătește micii producători pentru o mai bună abordare a pieței locale de produse gospodărești. Ghidul mai conține exemple practice furnizate de experiența organizațiilor partenere, Hosman Durabil și Pro Longo maï. Acest ghid este tipărit și diseminat producătorilor locali ce iau parte a proiectul SOLID.E.D., dar este accesibil tuturor micilor producători, online, pe pagina hosman-durabil.org
În lucrul cu micii agricultori, am observat că în ceea ce privește promovarea inițială cu succes a produselor este necesară adresarea corectă a unor întrebări. Mai simplu spus, la început de drum, cel mai important lucru este de a ști ce întrebări să puneți. Numai așa veți ajunge la răspunsurile care vă vor face să completați veniturile familiei din vânzarea de produse locale. Prin urmare acest ghid dorește să vă ajute să vă formulați întrebările esențiale pentru dezvoltarea unui plan privind vânzarea de produse locale. Vom începe prin a vă cere să vă gândiți la preferințele dvs. personale și la punctele forte pentru gospodăria sau ferma dvs. În continuare vom oferi o imagine de ansamblu a diferitelor sisteme de marketing și vom include povești ale fermierilor ce folosesc aceste sisteme. Resursele care completează fiecare opțiune, vă vor permite să examinați în detaliu aceste abordări și să le selectați pe cele pe care le veți găsi ca fiind cele mai atrăgătoare.
Nu lipsesc din ghid nici subiectele care se aplică oricărei întreprinderi locale: reglementări și legi în vigoare, opțiuni de stabilire a prețurilor, răspunderea, brandingul și etichetarea. Puteți citi această publicație în întregime, din față în spate sau puteți sări direct la capitolele care vă interesează. Foarte important este de reținut faptul că dacă doriți să începeți să vindeți produse locale (alimentare sau nonalimentare), este recomandat să petreceți timp lucrând la un plan, care să vă îndrume întreaga activitate.
>>> Download ghidul „Promovarea și marketingul produselor din gospodăriile țărănești„