fbpx

Download comunicatul de presa în format PDF aici.

Hosman, 17 decembrie 2016 – Asociația HOSMAN DURABIL implementează, din 1 martie 2015, proiectul „Solidaritate pentru dezvoltare economică în Valea Hârtibaciului”. Proiectul este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Una din activități a fost crearea brandului „Din Hârtibaciu, cu drag”, ajutând produsele și serviciile locale din Valea și Podișul Hârtibaciului să fie recunoscute cu ușurință de către consumatori. Până la mijlocul lunii decembrie, un număr de 22 producători din Agnita, Alma Vii, Alțina, Apold (MS), Cincu, Fofeldea, Hosman, Ilimbav, Marpod, Nucet, Roșia, Șelimbăr și Zlagna au aplicat cu succes pentru folosirea mărcii.

Pe parcursul întâlnirilor dintre producători și reprezentanții consiliului mărcii, s-a luat în considerare, într-o fază viitoare, și stabilirea unor standarde pentru produsele și serviciile oferite de hârtibăceni. Consiliul mărcii, care aprobă cererile pentru adoptarea acesteia, este deocamdată format din membrii asociației HOSMAN DURABIL și al asociației My Transylvania (inițiatorul târgului „Transilvania Gastronomică”, evenimentelor „Transilvanian Brunch” și co-organizatorul evenimentelor ”Regiunea gastronomică europeană 2019”). Pe parcursul anului 2017, un reprezentant sau o reprezentantă a producătorilor care au dreptul de a folosi marca „Din Hârtibaciu, cu drag”, va fi ales sau aleasă în consiliul mărcii.

Numai producătorii din regiune vor putea utiliza marca și o vor putea adăuga în mod gratuit la etichetele produselor lor, dar în conformitate cu promisiunea de a respecta regulamentul de folosire. Pentru a obține dreptul de a utiliza marca, trebui completată o cerere care se găsește pe site-ul www.moara-veche.ro sau trimiteți un email către hd [at] hosman-durabil.org.

Prin același proiect continuă lucrările în curtea Morii Vechi din Hosman la Centrul de Training și Evenimente „Șura Culturală”. Până acum, 18 ateliere cu 190 de participanți din cele 23 ale proiectului au fost realizate, cu specialiști invitați din rândul membrilor partenerului elvețian. Mai urmează, în lunile ianuarie și februarie, ateliere de croitorie, de broderie, de restaurare a textilelor precum și de altoire și pomicultură. Implementarea proiectului are o durată de 24 luni, iar co-finanțarea din partea Elveției este este de 230.113,78 CHF.

Pentru mai multe informații: Joachim Cotaru, tel.: +40-740-959.389, email: hd [at] hosman-durabil.org.