fbpx

Dragi prietene, dragi prieteni!

În ultimele săptămâni am avut plăcerea de a organiza evenimente dedicate în mod special femeilor. Am avut ateliere de lucru cu produse cosmetice și pălării artizanate, iar pe 8 Martie am sărbătorit împreună Ziua Femeii. Dar asta nu este tot ceea ce am pregătit pentru această lună. În ultima săptămână a lunii martie vă invităm să participați la diverse evenimente în cadrul proiectului „Săptămâna Femeilor la Șură“ organizat de Asociația Hosman Durabil și Asociația CasApold cu sprijinul Institutului Polonez din București.

Acest proiect combină o serie de evenimente dedicate rolului educațional și cultural al femeilor în societate, în trecut și în prezent, precum și perspectivele de viitor. Evenimentul principal al proiectului este expoziția Institutului Polonez din București „Poloneze și românce care au schimbat lumea“, pe care o vom găzdui la Moara Veche începând cu data de 23.03. până în 30.03.2019. Acest proiect prezintă poveștile fascinante ale unor femei, care au avut curajul de a schimba țările lor, Europa și lumea. Vernisajul expoziției cu târgul „Din Hârtibaciu, cu drag – ediția de femei” și prezentarea asociației A. L. E. G din Sibiu, vor avea loc pe 23 martie între orele 15-18.

Partea educațională a proiectului nostru constă în organizarea unor întâlniri dedicate femeilor. Sunt planificate două astfel de evenimente: workshop-ul „Aici sunt eu“ și seminarul „Egali, dar nu la fel“. În cadrul acestor întâlniri, vom aborda subiecte importante și dificile, cum ar fi problema emancipării femeilor și limitele și problemele legate de activitățile femeilor în comunitățile rurale. De asemenea, atelierele noastre au ca scop creșterea capacității de a dezvolta comunicarea interpersonală și asertivă. În timpul săptămânii vom organiza și două seri de film. Acest proiect se va încheia cu „Seara poloneză“, unde vom asculta muzică poloneză și vom gusta din preparatele bucătăriei tradiționale din Polonia.

Ne dorim ca în cadrul proiectului nostru „Săptămâna Femeilor la șură“, femeile din zonele rurale și urbane din regiune să se poată întâlni și să discute atât despre problemele existente, cât și despre cum am putea să ne sprijinim reciproc în a rezolva aceste probleme. În final, ne dorim să creăm o platformă pentru femei și pentru oricine își dorește să cunoască alte perspective și să dezvolte soluții. Iar în viitor, cine știe, poate chiar o platformă a celor care schimbă lumea!

Programul Evenimentelor pentru ”Săptămâna femeilor la Șură”

23.03.2019, ora 15–18: Vernisajul Expoziției „Poloneze și românce care au schimbat lumea“

  • prezentarea expoziției (Institutul Polonez din București)
  • prezentarea Asociației A.L.E.G. din Sibiu
  • târg de produse locale ”Din Hârtibaciu, cu drag – ediția de femei”
  • gustări poloneze și românești de la Brutăria Luijzei

24.03.2019, ora 15–18: Workshop „Aici sunt eu”

  • Scopul atelierului este de a practica un anumit tip de comunicare interpersonală: de a povesti experiențe personale și de a practica ascultarea precaută, axată pe compasiune reciprocă.
  • Concept și lideră: Daniela Boltres (Moderatoare Erzählcafé/ Cafeneaua de povestit)

25.03.2019, ora 17: Seară de film „Figuri ascunse”

26.03.2019, ora 16–18: SeminarEgali, dar nu la fel”

  • Atelier privind egalitatea între femei și bărbați
  • Acest seminar este dedicat fetelor tinere între 15 și 25 ani
  • Seminarul se va desfășura utilizând metoda de învățare ”de la egal la egal”
  • Concept și lideră: Asociația A.L.E.G.(Sibiu)

27.03.2019, ora 17:30: Seară de film „O fată de milioane”

28.03.2019, ora 10–17: Ziua porților deschise expoziției „Poloneze și românce care au schimbat lumea“

29.03.2019, ora 19 (open end): Finisaj „Seara Poloneză”

Intrarea pentru toate evenimentele este gratuită. Din cauza locurilor limitate la seminar, workshop și la evenimentele culturale cu excepția vernisajului, te rugăm să te înscrii prin formularul nostru contact sau la numărul de telefon 0748-800.049.

În afara programului, expoziția se va putea vizita de către școli sau alte grupuri pe tot parcursul săptămânii cu programare.