fbpx

După o călătorie prin câteva orașe românești, expoziția „Poloneze și românce care au schimbat lumea” a Institutului Polonez din București, vine pentru prima dată la țară. Pe data de 23 martie, ora 15, vă invităm la Șura Culturală să cunoșteți poveștile fascinante a celor 34 de poloneze și românce care au avut curajul de a-și schimba propria țară, Europa și lumea.
Vernisajul expoziției va fii însoțit de târgul „Din Hârtibaciu cu drag – ediția de femei” și prezentarea asociației A. L. E. G din Sibiu. De asemenea vă așteaptă diferite gustări din bucătăria poloneză și românească pregătite la Brutăria Luijzei.

Despre expoziție:
Printre protagonistele expoziției – 17 poloneze și 17 românce – s-au aflat luptătoare pentru independență sau drepturile femeilor, precum și pioniere în domeniul științei sau al sportului. Mulțumită determinării și forței lor morale, putem afirma că trăim astăzi mai bine. Numeroase femei ale căror istorii sunt prezentate în cadrul expoziției „Poloneze și românce care au schimbat lumea” sunt personalități mai mult sau mai puțin cunoscute publicului larg, deși nu lipsesc nici cele care, în ambele țări, reprezintă simboluri incontestabile ale succesului.

„Realizările eroinelor expoziției noastre uimesc și astăzi. Au fost curajoase, pricepute, ingenioase, muncitoare, au luptat aproape în fiecare zi împotriva stereotipurilor, arătând cât de importantă este pasiunea în viețile lor”, spune Agnieszka Skieterska, directoarea Institutului Polonez din București, care a realizat expoziția.

Vă așteptăm cu drag,
Gabi și Ania cu echipa Hosman Durabil

 

Organizatori: Asociația Hosman Durabil împreuna cu Asociația CasApold
Parteneri: Institul Polonez din București, Asociația A.L.E.G, Asociația My Transylvania