fbpx

Program în format PDF

  • Eveniment realizat în colaborare cu EcoRuralis
  • cu Martina Widmer, Longo mai

Natura ne oferă cu generozitate nenumărate roade, iar cu puțină răbdare și un minim de cunoștințe, fiecare dintre noi își poate produce propriile semințe. Cu toate acestea, ne confruntăm cu o lipsa acută a metodelor de explicare a tehnicilor de producție.

Înmulțirea proprie a semințelor este, desigur, o plăcere, dar in același timp este și o necesitate. Hai să înveți elementele de bază ale producției de semințe, și apoi, să împarți cunoștințele, experiențele și semințele cu ceilalți din jurul tău.

 

Data și ora: 11 septembrie, între ora 9:00 și 17:30

Locația: Hosman, curtea organistului (lângă biserica fortificată)

Program

09:00 Prezentarea participanților

09:30 Importanța păstrării semințelor tradiționale – Creșterea semințelor și autonomia alimentară – Prezentarea filmului educațional „Semences buissonnières / From Seed to Seed” – Schimb de experiențe practice ale participanților – Elementele cheie ale producerii semințelor tradiționale

13:00 Pauza de prânz

14:00 Atelier practic cu diferite soiuri de semințe tradiționale: Sămânța din producția proprie

Îi invităm pe participanți să aducă semințe din propria grădina pentru schimb. Participarea este gratuită. Pentru mai multe informații: G. Cotaru, tel.: 0748-800.049, hd@hosman-durabil.org.

Vrei informații regulare de la Hosman Durabil?
Inscrie-te la newsletter-ul nostru!
(Hier lang zum deutschsprachigen Newsletter-Abo!)

Ai reușit! Es hat geklappt!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Asociația HOSMAN DURABIL va folosi informațiile pe care le furnizați pe acest formular pentru a fi în legătură cu dvs. și pentru a vă oferi informații despre activitățile asociației și a partenerilor.